pondělí 6. září 2010

Životopis v češtině díl 2 – osobní údaje

Životopis v českém jazyce, by měl o nás obsahovat základní osobní údaje. Spousta zaměstnavatelů přímo na základě životopisu vybírá uchazeče pro přijímací řízení. Životopis zaměstnavatelům slouží jako vodítko, pro rozhodování koho vůbec na výběrové řízení pozvou. Sami uznáte, že není možné, aby zaměstnavatelé na každé výběrové řízení, i na nižší pracovní pozice, pozvali třeba 50 uchazečů. Proto první výběr dělají už na základě zaslaných životopisů.

Životopis a osobní údaje
Proč by měl životopis obsahovat vaše osobní údaje? Na to je poměrně jednoduchá odpověď. Zkuste se vžít do role zaměstnavatele, který shání zaměstnance na pozice v různých oborech – prezentace automobilů na veletrzích, vrátný, prodej luxusního zboží, fyzicky namáhavá práce ve ztíženém prostředí apod. Jistě uznáte, že pro spoustu prací je důležité znát například věk uchazeče, zdravotní stav a podobně.

Které osobní údaje do životopisu patří:
  • Jméno a příjmení
  • Adresa bydliště
  • Kontakt: telefon, mobilní telefon, e-mail
  • Věk nebo datum narození
  • Zdravotní stav (zejména pokud máte zdravotní omezení)
  • Státní příslušnost
Životopis a zdravotní stav
Uvádění zdravotního stavu do životopisu není samozřejmě povinné, ale může být důležité z pohledu možných slev, které může při zaměstnání zaměstnavatel využít, zaměstná li osobu se zdravotním omezením. Také pokud máte zdravotní omezení, které ovlivňuje váš pracovní výkon, je dobré o tom dát vědět již při ucházení se o zaměstnání. Vyhnete se tak nepříjemnostem na samotném pohovoru nebo později při nástupu do zaměstnání. Vstupní prohlídce zaměstnavatele se totiž jen těžko vyhnete.

Životopis a státní příslušnost
Státní příslušnost se do životopisu uvádí také kvůli různým daňovým úlevám, ale také z důvodu potřeby vyřízení pracovního povolení či záležitostí souvisejících například s vysíláním na pracovní cesty mimo Českou republiku.

Národnost
Pokud píšete životopis pro pracovní pozici v cizí zemi, je třeba upozornit, že v některých zemích Evropské unie, například ve Velké Británii, je obvyklé do životopisu uvádět národnost. Není to z důvodu diskriminace (tento údaj se nevnímá jako osobní stejným způsobem jako v České republice), ale ze statistických důvodů. Díky nim naopak může taková země efektivněji uplatnit opatření proti diskriminaci a lépe cílit vzdělávání pro národnostní menšiny.

V České republice údaj o národnosti není podstatný a zaměstnavatel nemá právo jej požadovat!

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
optimalizace PageRank.cz