čtvrtek 4. října 2012

Zpracování mezd


Zpracování mezd je typickým administrativním úkonem, který se vyplatí v menších a středních firmách delegovat na subdodavatele, tedy účetní firmy, které se zabývají zpracováním mezd a účetnictví.  Výhodu přenesení zpracování mezd na externí firmu je také zajištění kvalitně odvedené práce. Firmy nabízející zpracování mezd jsou specialisty na pracovní a daňové právo. Zodpovědnost za zpracování lze smluvně ošetřit.

Samozřejmostí při zpracování mezd je zajištění pravidelných hlášení ZP a OSSZ, přihlášení a odhlášení zaměstnance k povinnému pojištění, vypracování ročního zúčtování daně pro každého zaměstnance a další spojené úkony. Nebudete muset zaměstnávat vlastního člověka na zpracování například přiznání z daně fyzických osob za vaše zaměstnance, stejně tak vám externí společnost starající se o zpracování mezd zajistí kompletní vedení evidence mzdových a evidenčních listů.

Hlavní výhodu externího zpracování mezd je pak především úspora finančních prostředků a možnost naplno se věnovat tomu v čem jste dobří, tedy vydělávání peněz vaší firmou a nikoli ztrácet čas v náročné administrativě kolem zpracování mezd. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
optimalizace PageRank.cz